Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit 6 aylık

Eylül 19, 2008

Zaman çok hızlı akıp geçiyor. Ne zaman 6 aylık oldun sen? Daha dün gibi minicik kolların, ellerin, ayakların. Ağlarken sesin bile çıkmıyordu, şimdi ise sesin tiz çığlık şekline dönüştü.

Doktor kontrolüne gittik, aşılarımız yapıldı ( karma + hepatit B), yeni beslenme düzeni başladı. Eski beslenme düzenine ek olarak sabahları kahvaltıda yumurta sarısı, pekmez ve peynir verilecek. Öğlen sebze çorbası alternatiflerine tarhana gibi basit çorbalar eklenecek. Erik, üzüm gibi meyveler yanında, mısır brokoli gibi sebzeler de verilebiliyor. ( Ama biz daha taze fasulye ve bezelyeyi bile fazla deneyemedik!) Evde yoğurt yapmaya devam, ayrıca bebek ekmeği de öğünlere eklenebiliyor. Ne diyeyim, Yiğit için ayrıca tüm gün yemek mesaisi gerekiyor, yesin de hallederiz bir şekilde!
Bugünlerde soğuyan havalarda dışarda gezmeyi azalttım, ama yine de dışarı çıkıyoruz. Bugün yine 365 Alışveriş Merkezi turumuzu attık, Yiğit fazla mızmızlanınca hızlıca kaçmak gerekti hemen.
Bugünlerde uykumuz da değişti, geceleri daha uzun, gündüzleri daha az. Gündüzleri bir defa uzun uyku, ama onun dışında hiç uyumuyor denilebilir. Geceleri de uyumadan önce birkaç saat mızlama şeklinde geçiyor. Uyumaya başlayıp tekrar uyanıyor, yanına gidip sakinleştirmek gerekiyor.
Ellerimizi, ayaklarımızı da keşfettik. Ellerine uzun uzun bakıyor, ayakları ile oynuyor. Aynadaki görüntüsüne de bakmaya, gülmeye bayılıyor. Bugünlerde oturmaya çalışıyor, ama daha vakti var.
6 ay kilomuz 7.5 kg, boyumuz 65 cm.
not. hafta içi TV8 ekranlarında Nur Onur ile Adım Adım Çocuğum programını tavsiye ederim...

11 yorum:

mummy dedi ki...

Maşallah Yiğit'e..Bu ek gıda işi çok kafa karştırıcı ya bizimde geçmemize az kaldı artık...Heralde sadece emdiği dönemi özleyeceğim...Ama varsın olsun dediğin gibi onlar sağlıklı olsun da...Öptük yakışıklıyı..

Deniz dedi ki...

Yiğit doğduğunda zaten karizmatik bir yüzü vardı, şimdi tam "herif" olmuş :) O kazağı, çapkın gülüşü... Maaşallah... Görkemciğim, zaman çocuk olduğunda o kadar hızlı geçiyor ki, önceleri hiç büyümeyecek, sanıyor insan. Emekleyeceği günlere çok var, yürüdüğünde de konuşacağı günlere çok var sanıyor. Ama annelerin günleri daha çabuk geçiyor, birgün bu fotoğraflara bakıp, iyi ki bunları yazmışım diyeceksin. Yoksa o anılar zihinde sürekli yerini yenisine bıraktığı için uçuyor... Bilge de 6 aylıkken uzun gece uykusuna geçmişti. Yiğit de sanrım sorunsuz gece uykularına dönmüş. Annesini sevdiği belli :D (Beni silmediysen bu hafta görüşsek :)))

Sermin dedi ki...

Hayırlı olsun bakalıııım. Artık yaşına daha yakın Yiğit Bey. Bu arada kilo ve boyumuz tıpa tıp aynı.
Ek besine biz biraz geç kalmışız. Siz geçen ay başladınız sanırım ne güzel.
Çok tatlı Yiğt maşallah annesi.

Zamandan Sızan dedi ki...

ben seni bugün yiyeceğim yupiii :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Kardeşimin adaşı minik Yiğit'in altıncı ayı kutlu olsun, nice güleryüzlü aylara...

gezicini dedi ki...

sevgili mummy,
ek gıdaya ne sekilde nasıl baslanacagı konusu cok zor. mutlaka doktorla karar vermek lazım, her bebek icin farklı olabilir.
biz de sizi optuk.

sevgili deniz,
evet zaman cok hızlı geciyor, ne zaman 6 aylık olduk bile ben de hic anlamadım. evet, artık geceleri de uzun uyuyor bizim Yiğit, nazar degmesin insallah!
seni silmek ne demek, ne zaman istersen buyur biz evdeyiz. istersen bize yakın 365. te bulusabiliriz.
kızını da coook optuk..
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili Sermin,
ek besin konusu bence bebekten bebege degisiyor. biz anne sutunu cok erken bitirdigimiz icin biraz da mecburiyetten gectik ek gıdalara. demek kilomuz da aynı ne güzel yahu!
sizin doktor kimdi bu arada Güvende?
hayırlı olsun yeni besinler, sana da kolay gelsin.
sevgiler

kıymet halası,
o gece sonrası cok huzursuzlandı bizimki, sanıyorum fazla geldi bu kadar ses ve yüz. abartmamak lazım böyle bulusmaları bence. az ve öz kisiyle yapalım. sen bize gel, beklerizzzz...
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili yapıncak,
hosgeldiniz sayfamıza, Yiğit'in seyir defterine. hemen ben de geliyorum size ziyarete...
sevgiler
gorki

Eren Derin dedi ki...

Ooooo kocaman bir yakisikli olmus :))
Tombik kollarina bayildim :))
öpüyoruz yakisikliyi ;))

Eren Derin dedi ki...

Tombik kollar bir önceki gönderideymis :))) Eee bu saatten sonra comment yazinca böyle yanlisliklar oluyor tabi ;)

gezicini dedi ki...

sevgili eren derin,
biz de sizi öpüyoruz...
sevgiler
gorki