Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

günlük işler

Ağustos 28, 2008

Yeni şeyler öğreniyorum artık. Mama sandalyesinde oturuyorum, bana biraz büyük geliyor ama olsun. Arabada mutlaka araba koltuğunda oturuyorum. Evde ayrıca ev tipi ana kucağım da var, orada oturup sallanan oyuncaklarımla oynuyorum. Evdeki perdelere ve masa örtülerine özel bir sempatim var, sallanan ve renkli olan şeyler ilgimi çekiyor. Yeni sesler çıkraıyorum, ooo-uuu-baa- aa gibi. Renkli ve ses çıkaran küplerim var, onları tekmelemeyi seviyorum. Son günlerde elimdeki bazı oyuncakları da tutup sallayıp vurmaya başladım. Yüzüstünden dönmek için çabalıyorum.
Annem 5. ay yemek programını uyguluyor. Günlük olarak sütün(mama) dışında sabahları meyva suyu veya püresi (elma,şeftali,üzüm) öğleden sonra sebze püresi (patates ve havuç) veriyorlar. Bir de annem evde yoğurt yapıyor. Sevmiyorum ben yoğurdu ama içine meyva suyu karıştırınca eh işte. Annem beni sabah akşam evden dışarı çıkarıp gezdirmeye çalışıyor. O da yoruluyor ama ben de evde bunalıyorum, bağırmaya başlıyorum. Gündüz uykularım da azaldı, arada yarım saat kestiriyorum, o kadar. Kilomu ve boyumu 6. ay muayenesi sırasında öğreneceğiz. Bu aralar benimkiler doktor ve hastane konusunda kararsız, belki doktorumu değiştirecekler. 6. ayda aşım da varmış, beni yine bağırtacaklar. Zor iş yahu bebek olmak!

10 yorum:

Sermin dedi ki...

ay şekerşm benim ne tatlısın sen öyleeeee.
çınar da habire elindeki oyuncakları arkaya doğru iyice kaldırıp öne vuruyor. arada kafasına çarpıyor ağlıyor falan. bir de habire çığlık atıyor bu ara.
çok şekeler bunlar yaaa

Deniz dedi ki...

Adam suratlı Yiğit :) Benden ümidi kestin biliyorum... Bebek olmak en güzeli, boşver :) Dogduğundan çok farklı bir yüzün var, çok değiştin. Kirpiklerin ne kadar da uzun, maaşallah... Yemeye içmeye devam, bebek olmanın keyfini sür çocuğum :))

yaban dedi ki...

öperim ben onu gıdısından...

gezicini dedi ki...

sevgili sermin,
ay bunlar bir alem. bizimki de elindekini vuruyor ama bu arada yüzüne de vuruyor, hatta gözlerini kapatıyor :-)

sevgili deniz,
annem ısrarla seni bekliyor, o da senin teyzen bak diyor. bekleriz olur mu Deniz teyze?

sevgili yaban,
sen gelince bekleriz seni de teyzesi, öperiz seni..
sevgiler
gorki

Eren Derin dedi ki...

Ne güzel bir fotograf böyle :)) Masallah!! Daha dün dogmus gibi Yigit. Ek gidalara baslayacak kadar da büyümüs bile!!

mummy dedi ki...

Maşallah Yiğit çok yakışıklılaşmış yahu...Allah nazarlardan korusun..Doktor değiştireceksen ben nacizane Mesa hastanesinde Eda hanımı tavsiye edeceğm..Ankaradaydın yanlış hatırlamıyosam...Çok pozitif ve çok ilgili birdoktor..Bi dene derim..ben İstda olmama rağmen anneme geldikçe götürüyorum kontrole oraya..Sevgler...

Zamandan Sızan dedi ki...

kıyamam tatil nasılda yaramış ona öp benim için koklaya koklaya lütfen annesi..

BeYHaN dedi ki...

"çok yakışıklıyım, çok artistim, annemin blog arkadaşları beni çok beğeniyorlar..."

eksik kalmış da tamamlayayım dedim. :)

gezicini dedi ki...

sevgili eren derin,
evet ek gıdalara başladık, ben korkarak başladım ama annem sağolsun. o çok cesaretlidir. size de maşallah!

sevgili mummy,
evet problem Ankara Güven hastanesinde. SGK kullanan ve özel hasta olanlar arasında ayırım yapıyorlar, çok can sıkıcı. doktorumuzdan memnunuz aslında. bakalım, senin doktor önerini de değerlendirelim, teşekkürler!

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili kıymet teyzesi,
biz evdeyiz, buyrun bekleriz.. ben senin yerine de öperim!

sevgili beyhan teyze,
ay annem okudu yazdıklarını da çok utandım yahu.. öperim ellerinizden!

sevgiler
gorki