Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

arabada güvenlik

Ağustos 24, 2008

Ufak bir kaza geçirdik. Yiğit ve biz de iyiyiz çok şükür. Arabayla eve dönerken TBMM kavşağında dönülmemesi gereken bir yerde önümüzdeki araba durdu, biz arkadan vurduk, arkadan da bir taksi bize vurdu. Yiğit sağ arkada araba koltuğunda kemerleri bağlı olarak uyuyordu. Bir anda ne olduğunu anlayamadı. Neyse, Allaha çok şükür, hafif geçirdik. Araba koltuğumuz maxi-cosi marka.
Aman diyorum, tüm bebekleri ve çocukları araba koltuğunda ve kemerleri uygun durumda bağlı olarak taşıyalım. Sakın ama sakın ihmal etmeyin! Bizim gibi trafik güvenliği sıfır olan bir ülkede kendinizi ve bebeğinizi mutlaka güvenli olarak taşıyın. Hepimize sağlıklı güzel günler dileklerimle...

6 yorum:

Sermin dedi ki...

Çok geçmiş olsun bir daha tekrarlanmasın inşallah. Ben de kesinlikle kemerini takar koltuğu arabaya bağlarım. Ne kadar sıkılsa da ağlasa da bu onun güvenliği için çok önemli. Bu arada aman bu aralar alışveriş merkezine gitmeyin. Biz akşam panoraya gittik garak girişinde çok ciddi arama yaptılar sorduk terör ihbarı varmış. Biz de girmeden çıktık. Güvenlik çok endişeli söyledi bunu.

Deniz dedi ki...

Görkemciğim, geçmiş olsun. Güvenliğe önem vermek, önlemi almak çok mühim. Yiğit şimdi alıştığı için büyüdüğünde de yadırgamadan takacaktır. Yetişkinliğinde ise refleks olacak. Çok geçmiş olsun.

Eren Derin dedi ki...

Cok gecmis olsun Görkem!! Neyseki ciddi birsey olmamis!!
Arabada güvenlik cok önemli gercekten. Hem cocuklarin hemde büyüklerin mutlaka emniyet kemeri kullanmasi gerekiyor. Türkiye'de airbag'li arabalarda bebeklerini kucaklarinda tasiyan anneleri görünce cok kiziyorum.. Cocuk agliyorsa arkaya yanina otur. Bir sekilde oyala...

gezicini dedi ki...

sevgili sermin,
inşallah kimseye birşey olmasın, hepimiz çok dikkat etmeliyiz, değil mi? ben şimdilik AVM gezmelerine ara verdim, daha sonra tekrar gideriz.

sevgili deniz,
kemer hayati önem taşıyor, hepimiz kullanalım, kullandıralım. sağolasın!

sevgili eren derin,
ben de çok kızıyorum senin gibi. ne cesaret bebekle önde oturmak? anlamak imkansız..

hepinize teşekkürler, sağlıklı günler!
sevgiler
gorki

Naile dedi ki...

Çok geçmiş olsun...

gezicini dedi ki...

sevgili naile
çok teşekkürler...
sevgiler