Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

doğum

Nisan 04, 2008

33. haftadan sonra amniyos sıvısında azalmalar başladı. Doktor devamlı bol su ve dinlenme demişti. 36. haftaya geldiğimizde sıvı iyice azalmıştı. NST sonuçları da bebeğin yorulmaya başladığını, kilo alma hızının yavaşladığını gösteriyordu. Çok dikkatli davranıyordum. Kontroller devam etti, bu arada 3 NST sonucu da bebeğin artık kilo alamadığını gösterdi. Hemen sezaryen kararı verdi doktor, 36. haftanın doldurulmuş olması iyi , ama daha fazla beklemek mümkün değil dedi.
13 Mart sabah saat 07.15'te hastanedeydik, doktorumuz bizden önce gelmiş ve bizi bekliyordu. Hızlıca oldu herşey, eşimin doğuma girmesini istemedim. Ameliyathaneye sedye ile indirildim, bu arada sonda takılmıştı hemen. Daha önceki görüşmemizde epidural istemiştim. Anestezi uzmanı olan kadın doktor belimde bir süre uygun yeri aradıktan sonra işlem başladı. Uyuşmamı bekliyorlardı, sadece sol tarafımda karıncalanma başladı. Bekledik, bekledik. Soğuktu oda. Sağ tarafım uyuşmuyordu, halen oynatabiliyordum. Genel anesteziye geçiyoruz dedi doktor, sonra bir müzik sesi var aklımda. Bir de ameliyat yapacakları yeri belirlediklerini hissettim. Sonrası odaya çıkarılıyordum, üzerimde bir ton ağırlık var gibiydi, üşüyordum, titriyordum. Bebeği sordum, iyi merak etme dediler. Biraz sonra bebişi getirdi bir hemşire, kan şekeri düşük , biraz gözlememiz lazım dediler. Sonrası hastane odasında benim için 2 gece, bebeğim için 12 gece.
Hamilelik ve doğum süreci bir an içinde olup bitiyor, anestezi sonrası aklınızda sadece bebek sağlıklı mı sorusu, o kadar. Hamile veya bebek isteyenlere kolay gelsin demek istiyorum. Herşey sağlıklı bir bebek için!

11 yorum:

dgül dedi ki...

Nasıl tatlı maşallah Yiğit bebek, incecik upuzun parmakçıkları var gibi, yetenekli olacak insallah. Doğum süreci ne kadar zor ve kaygılı da olsa, onlara sağlıkla kavuşunca dünyalara değiyor gerçekten de. Anne ve babasıyla sağlıkla büyüsün Yiğitçik.
Sevgiler...

ayçobanı dedi ki...

Hosgelmis Yigit bebeginiz, uzun, saglikli ve mutlu bir yasantisi olur insallah sizlerle birlikte... Size de gecmis olsun demek istiyorum, umarim ameliyat(dogum) sonrasi siz de sagliginiza kavusmussunuzdur. sevgiyle...

gezicini dedi ki...

sevgili dgul,
evet uzun ince parmakları var, galiba babasına benzemis. onemli olan sadece saglıklı olmaları degil mi? sagolasın.
sevgiler
gorki

sevgili aycobanı,
oncelikle hosgeldiniz!. ben iyiyim, doktor amcamız iyi ameliyat yapmıs galiba .toplam 3-5 gun surdu agrılar sızılar. sonra sadece karın kaldı biraz, yurumem lazım ama evden cıkmak pek zor. yaza artık insallah...
sevgiler
gorki

Yunkabu dedi ki...

sen anlatinca kendi yasadiklarimi hatirladim. ben de epiduralden sonra tir tir titremistim, hatta dislerim takir takir birbirine vurmaya baslayinca sicak battaniye koymuslardi omuzlarima. Aynen dedigin gibi dogum bir anda olup biten birsey. Allah tum hamilelere hayirli kolay dogumlar nasip etsin. Yigit bebegin iyi olmasina cok sevindim. Bak nasil hizla kilo alip toparlanacak Allahin izniyle. Cok kolay gelsin.

Eren Derin dedi ki...

Gorkicim 9 ay özlemle bekliyorsun, sana hayatinda yasamadigin, belki de hicbir zaman yasayamayacagin duygular hissettiriyor bu minik insan. Sonra bir de bakiyorsun dünyaya gelmis, günesi olmus ailenin :)) İste böyle satirlar yazdiriyorlar insana :))
Tekrar hosgeldi minik Yigit :))
Eren Derin'e de arkadas geldi. Hep kiz hep kiz bloglar dünyasinda ;)

mummy dedi ki...

Tekrar geçmiş olsun..Ben de sezaryen olacağım için yaşıyormuşum gibi hissettm okuyunca..Çok soğukkanlı anlatmışsınız ben çok korkuyorum ameliyat sonrasında çok acı çekmekten...Ama bebeğini görünce unutuyor heralde insan acıları.
kalın sağlıcakla...

gezicini dedi ki...

sevgili fulya,
ben de titredigimi hatılıyorum son olarak ve ilk olarak. ama cabuk geciyor, geriye birsey kalmıyor. senin de dedigin gibi, tum hamilelere Allah'tan kolay ve hayırlı dogumlar diliyorum ben de..

sevgili erenderin'in annesi,
ah bizimkiler blog arkadası oldular simdiden desene, ne guzel. Yigit insallah birkac ay sonra eren derini ziyarete gelir..

sevgili mummy,
inan ki hersey cok kısa zamanda olup bitiyor ve korkacak hicbir sey yok. hatırlamayacaksın bile. sadece ilk birkac gun karnında sızılar olacak, o kadar. ilk gunler yurumeye hareket etmeye calıs, ne kadar cabuk ayaga kalkarsan o kadar iyi.
hersey saglıkla gecsin, Allah kolaylık versin sana.
sevgiler
gorki

munevver dedi ki...

Yiğit bebek, hoş geldi, sefalar getirdi. En kısa sürede güçlenip, adı gibi "yiğit" bir cocuk olsun inşallah. Bir bakmışsın, benimkiler gibi delikanlı olmuş. İnan, hiç anlamıyor insan. Nasıl geçti bunca yıl diye. Sağlıklı, mutlu günler Yiğit'e.

Sevgiyle, Nane Limon

gezicini dedi ki...

sevgili munevver,
oncelikle hosgeldin. Yigit icin soyledigin sozler icin tesekkurler. seninkilere de uzun ve guzel omurler dilerim, yine beklerim..
sevgiler
gorki

neva'li gunler dedi ki...

Sağlıklı, uzun bir ömür dilerim,
tüm sevdikleriyle,
sevgiler
www.blogcu.com/nevam

gezicini dedi ki...

sevgili yesim,
ben de sana cok tesekkür ederim, sana da güzel günler dilerim...
sevgiler
gorki