Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

Yiğit bebek

Mart 17, 2008

Çok merakla ve özlemle beklediğimiz oğlumuz Yiğit 13 Mart Persembe sabah saat 08.22'de sezaryenle dünyaya geldi. Beklenenden erken ve biraz az kilolu olarak doğdu. Doğum kilosu 2 kg, haftası 37. haftalık. Erken doğumdan dolayı biraz solunum ve kan şekeri rakamları düşük. Minik bebeğimiz halen yenidoğan servisinde bakım ve gözlem altında. Solunum ve beslenme desteği alıyor. Her gün biraz daha iyi olduğunu görüyoruz, devamlı olarak anne sütü vererek desteklemeye çalışıyoruz.

Burayı okuyan tüm arkadaşlardan bebeğimiz için iyi dileklerini ve dualarını eksik etmemelerini rica ediyoruz. İnşallah minik bebeğimiz her gün daha iyi olacak, güçlenerek anne babasına gülümseyecek. Tüm iyi dileklerini gönderen , bizi arayan arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz...

23 yorum:

dgül dedi ki...

Yiğit bebek hoş gelmiş, iyi ki gelmiş dünyamıza.
O, zayıfça da olsa, tez canlı da olsa adı gibi "yiğit" olacak inşallah ve tez zamanda özlemle beklendiği yuvasına kavuşuverecek.
Sakın yüreğinizde endişeye fazla yer vermeyin. Siz ne kadar ona inanır, güvenir ve sükunetinizi ona hissettirirseniz o da o ölçüde cesaretle tutunacaktır yaşamına. Çok erken sayılmaz, kilosu da çok çok az değil, artık mini miniler bile yaşama sıkı sıkı tutunabiliyorlar. Sütünüz de gelmiş demek ki ne mutlu size.
Tekrar gözünüz aydın olsun diyor ve bol bol eve geleceği, kucağınızda emip uyuyacağı günlerin güzel hayallerini kurun diyorum. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tatlım, telefonda da konuştuğumuz gibi, gelecek günler bugünleri unutturacak ve herşey çok güzel olacak. Dualarım sizinle Görkem'ciğim.
Sevgiyle kucaklıyorum.

mamagonekrazi dedi ki...

Gorkem,

Gozun aydin. Tebrikler! Iyi dileklerimiz seninle ve bebeginle merak etme. Benim yegenimde 2 kilo 60 gram dogmustu, hic endiselenme. Onlarin kendilerini bir toparlayisi varki evlere senlik. Inanilmaz cabuk buyuyorlar.

umarim yardim edenlerin vardir. bol bol dinlenmeye calis.Sevgiler, selamlar

mesecina dedi ki...

Hayırlı olsun! Herşeyde vardır bir hayır, adı gibi yiğit olur inşallah. Allah yardımcınız olsun, tez vakitte evinize gidersiniz inşallah.

mummy dedi ki...

Gözünüz aydın...Allah uzun sağlıklı hayırlı ömürler versin Yiğit bebeğe...Dualarımız onunla ve sizinle...Biran önce toparlar kendini inşallah..Kalın sağlıcakla..

gezicini dedi ki...

sevgili dgul,
sakin olmaya calısmak gerekiyor, ne kadar zor olsa da bu önemli. sütüm az da olsa geliyor, bu gercekten cok iyi.
iyi dilekleriniz icin tesekkurler..

sevgili defnecim,
verdigin destek icin tesekkurler, dularını eksik etme, bu cok önemli. sagolasın canım...

sevgili alev,
ben iki gun sonra eve geldim, sezaryen sonrası agrılarım var ama birkac gune bir sey kalmaz herhalde. onemli olan bebegin saglıgı. annem de sagolsun gelip gidip bize yemek yapıyor.
annelerimizin hakkını ödemek mümkün degil... ikizlerinle birlikte saglıklı günler dilerim...

sevgili mesecina,
biz de zor günleri cabuk atlatsın diye Yiğit ismine karar verdik. insallah oglumuz en kısa zamanda kendi toparlayacak, eve gelecek.
iyi dileklerinize tesekkur ederiz

sevgili mummy,
biz de size cok tesekkur ediyoruz.insallah bebis en kısa zamanda kendini toparlayacak, güclenecek. size saglıklı güzel günler.

herkese tek tek teşekkür ederiz.!
sevgilerimle
gorki

Bir Derin Masalı dedi ki...

Canım arkadaşım benim çok şaşırdım okuyunca. Gözlerime inanamadım 2 kere okudum. Demek Yiğit imiz dayanamadı güzel anneciğini daha fazla görememeye:) hemen kavuşmuşsunuz. Sürpriz yapmış size. İyi düşünün iyi olsun herşey. Bebekler annelerinin hislerini ömür boyu herkesten iyi hissederler. Karındaki göbek bağı ömür boyu sürer. O yüzden sakın kötü şeyler düşünme, üzülme....İyi olacak. DÜşün ki 6 aylıkken dünyaya gelen bebekler var. Onlar bile gayet sağlıklı. 900 gr. doğan parmak bebekler var. Hepsi de şimdi turp gibiler.BOl anne sütüyle telafi edersin. Anne sütünü arttırmak için elinden geleni yaptığına eminim.Zaman o kadar hızlı akıyor ki bir de bakıyorsun bir yaşına gelmiş de etrafta paytak paytak dolaşıp muzurluklar yapıyor. Hatırlamıyorsun bile ne doğum ne de hamilelik günlerini.İnsana verilmiş en değerli herdiye evlat. Canım benim artık bir aile oldunuz. Bebeğinizle birlikte, sağlıklı, mutlu,huzurlu günler diliyorum size. Öpüyorum Yiğit çiğimi de...Resimlerini görmek için sabırsızlanıyorum.Sevgiler...

Lezzet Aşkı-Hande&Derin

Eren Derin dedi ki...

icime dogmus demekki! "Galiba bebek geldi" diyordum, sen uzun zamandir yazmadin ya ;)
Sevgili Görkemcim, minik Yigit hosgeldi dünyaya. Bebekler sandigimizdan daha da güclüler. Sen hic merak etme, en kisa zamanda toparlar ve evinize götürürsünüz oglusunu. Anne sütü cok önemli, cok iyi yapiyorsun ona anne sütü vermekle.. Dualarim sizinle :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

annesi seninle beraber gezmek için acele etti bence ve çabucak toparlanıp anne oğul yeni yerler keşfetmeye hazırlanın ....
şansı ve sağlığı bol olsun,oğulcuğunun....
sevgiler.....

Nenoni dedi ki...

Yiğit bebek hoş gelmiş.Gözünüz aydın.Güle güle büyütün.Dualarımız onunla.

Filiz Morkoç dedi ki...

Hoşgeldin sefalar getirdin Yiğit bebek.. Allah analı-babalı-sağlıkla büyütsün inşallah.. Küçük bebekler gerçekten çok hızlı büyüyorlarmış, bilenler öyle diyorlar.. Eminim Yiğit bebek de en kısa zamanda minikbir tosun paşa olarak annesiyle babasını güldürecek.. Bu sayfalardan bize el sallayacak.. Tebrik ederim taze annecik, sakın kendini üzme emi bu nedenden dolayı, minik olsun bizim olsun, ben çok eminim ki yiğit bebek o minicik kürdan parmaklarıyla sımsıkı yapışacak hayatın yakasına.. Görecek nice güzel günleri için...

Bebekli Günlük dedi ki...

Görkem'ciğim geçmiş olsun... Yiğit bebek gelmiş hayırlı olsun ;) Yüreğini ferah tut canım büyüyorlar merak etme, benimki de 34+3 te dünyaya gelmişti ;)
Öpüyorum çok...
Hülya

huysuz dedi ki...

Minik Yiğit hoşgelmiş. Analı-babalı, mutlu, sağlıklı ve upuzun bşr ömrü olsun inşallah...

Pratik Anne dedi ki...

Gezicini,
Gozunuz aydin. Yigit gelmis, hosgelmis. Eminim kisa surede toparlar, ismi gibi yigit bir delikanli olur evine doner.
Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Sevgiler...

yaban dedi ki...

Görkem'ciğim,

Yiğit'e hoşgeldin diyorum ben de, inşallah sağlıkla, neşeyle büyür. Sen de hemen bilgisayar başına döndüğüne göre kendini iyi hissediyor olmalısın. Özellikle buna ve sorunsuz biçimde bebeğine kavuşmana çok sevindim. Allah analı babalı büyütsün.
Sevgiler ve Yiğit'e öpücükler, ana-oğul bol gezmeli uzun ömürler..

gezicini dedi ki...

sevgili hande,
dun ilk defa bebegi kucagıma aldım. cok guzel bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin insallah!
iyi dileklerin icin tesekkurler...

sevgili eren derin,
anne sütü icin 3-4 saatte bir sut sagmaya calısıyorum. hemsireler biberonla bebege veriyorlar. süt cok onemli biliyorum.
cok tesekkur ederim canım...

sevgili perili kosk,
iyi dileklerin icin cok tesekkürler. insallah bebisimiz en kısa zamanda eve gelecek...

sevgili nenoni,
inanın pozitif düsünceler ve dualarımız cok onemli. cok tesekkur ederiz...

sevgili Filiz,
sana da dogacak bebeginle birlikte saglıklı ve güzel bir ömür diliyorum. insallah sag salim bebisine kavusursun...

sevgili Hulya,
iyi dileklerin icin sagolasın canım. sana da Defne ile güzel ve saglıklı günler diliyorum ...

sevgili huysuz&tatlı,
sana da kolay gelsin, bebeginle saglıklı gunler senin olsun..
teşekkür ederiz...

sevgili pratik anne,
insallah Yigit en kısa zamanda kendini toparlar sizlere teşekkür eder.
iyi dileklerin icin sagolasın!

sevgili Yabancım,
sana cok tesekkur ediyorum. ben iyiyim, sezaryen sonrası iki gece hastanede kalıp eve geldim. hızla toparlanıyorum. Yigit eve sag salim gelsin diye bekliyoruz. sana da Allah saglıklı bir cocuk nasip etsin, dualarım seninle.
Yigit teyzesine iyi dilekleri icin tesekkur eder...

arkadaslar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, Yigit icin dualarınızı eksik etmeyin olur mu?
cok sevgilerimle...
gorki

Bir Derin Masalı dedi ki...

Ay çok sevindim canım benim....Kıyamamışsındır dokunmaya, koklamaya...ALlah uzun ömürler versin. İyi haberinizi aldığıma çok sevindim.Öpüyorum ikinizi de kocaman :)

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Gorkicigim,
Yiğit bebek aramıa hoşgeldi, en kısa zamanda burada kucağında uyurkenki fotoğraflarını göreceğime o kadar eminim ki..
Sevgilerim ve dualarım sizinle,

sunrise dedi ki...

Gorkicigim,
Simdi haberini aldim. Cok sevindim. Ikinize de hayirli ugurlu olsun. Umarim cok saglikli ve mutlu bir hayat gecirirsiniz Yigit bebeginizle..
Sevgiyle kalin...

Oya Kayacan dedi ki...

Yiğit'çik kısa zamanda afacan bir kucak bebeği olacak. Bize de gülen ağlayan bağıran bütün pozlarını seyretmek düşecek inşallah.

Yunkabu dedi ki...

Selamlar, sayana girip de dogum mujdesini alinca o kadar sasirdim ki. Demek erken geldi Yigit Bebek. Hamile iken okudugum tum yazilarda ogrendigim suydu ki, bebegin 36.haftasini tamamlamasi cok onemli. Cigerlerinin gelisimi de tamamlaniyor cunku bu surec sonunda. 36.haftadan sonra korkulacak birsey yok, hatta bebek premature sayilmaz diyordu okuduklarim. Bu acidan 37.haftada gelmis olmasina sevindim canim. Bebegin Allahin izniyle en kisa surede toparlanip yuvasina ailesine kavusacaktir. Sutunun az da olsa gelmesine cok sevindim. Emzirmeye basladiginda artacaktir. Ne kadar emerse bebegin o kadar gelecek. Sutu arttirmak icin herkes cok degisik fikirler ileri suruyor. Bana kuru kayisi yememi onermislerdi. gecen gunse bir tv programindaki doktor, en onemli sey su diyordu. Gunde 3 litreye yakin su. Tabii dinlenmek ve uyku da cok onemli.
Dualarim seninle canim. En kisa zamanda hersey duzene girecektir, oglunu benim icin de kokla e mi. Allah onu anali babali buyutsun, hep sevdikleriyle olsun, saglikli huzurlu guzel bir omru olsun insallah.

gezicini dedi ki...

sevgili hande,
sevgili papatya,
sevgili sunrise,
sevgili oya kayacan,
sevgili yunkabu,
cok kısa zaman aralıgında buraya geldim, size cevap yazabiliyorum. uzun uzun herkese yazdıkları ve yorumları icin cevap yazmak istiyorum ama simdilik Yigit ve annesi alısma donemindeler. beni hos gorun lutfen!
en kısa zamanda gorusmek uzere herkese ayrı ayrı tesekkur ederiz!
sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.