Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

son durum

Mart 07, 2008

36. hafta hatırası :-) Son 4 haftaya girdik. Son hazırlıkları tamamlıyoruz. Ankara'da Balgat'ta e-bebek ve Yıldız'da Botti bebe tüm bebek ürünlerini bulabileceğimiz adresler. Sanıyorum internetten alışveriş yapılabiliyor.

Bebek çamaşırlarını yıkamak için 3 farklı ürün bulunuyor. Omo baby toz, Dalin sıvı deterjan ve Hacı Şakir toz sabun. Ben toz sabunu tercih ediyorum, inşallah alerjik bir problem yaratmaz.

Evde oda, kıyafetler, beşik, park yatak gibi hazırlıklarımız neredeyse bitti. Karyolamız sonradan gelecek. Ben bol su içip dinlenmeye devam ediyorum.

güncelleme. 13 Mart Perşembe tarihi itibarıyla doğum vaktimiz geldi. Ankara Güven Hastanesinde sezaryen ile olacak. Şu anda 37. hafta(ve 2. gün) dayım. Doktor amcamız daha fazla beklemeyi uygun görmedi. Sabah erkenden hastanede olacağız. Bizim için iyi dileklerinizi ve dualarınızı eksik etmeyin olur mu? Çok sevgilerimle ..

21 yorum:

dgül dedi ki...

Çok şirin görünüyorsunuz, ne iyi yapmışsınız bu günleri de fotoğraflamakla.
Ben de Hacışakir toz sabun kullanmıştım, bariz koku eklenenler haricinde hiç allerji yapmıyor bunlar, rahat olun. Tek sorun, giysilere yapışıp kalması olabiliyor bazen, çok iyi durulamak gerekiyor. (Makinada ise en az bir kez daha durulayarak)
Kendinize iyi bakın.

Eren Derin dedi ki...

Cok yakismis hamilelik ;) Artik cogu gitti azi kaldi. Ben disarida bol bol yürüs yapmani da tavsiye ederim.
Benim ebem (burada herkesin Dr. harici ebesi de oluyor) kesinlikle yumusatici kullanmami önerdi. Sensitive bir üründe olsa bebek cildine alerji yapabilirmis. Ben bu yüzden hala hic yumusatici kullanmiyorum ve camasirlarini iki kere duruluyorum. Türkiye'de annem Dalin'in sivi deterjanini almisti. Sivi olmasi daha iyiymis, camasirlardan durulanirken daha kolay cikyormus. Toz sabun malesef burada yok. Sanirim o en iyisi.
Ne güzel hazirliklar yavas yavas bitiyor ;)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

canım çok tatlı görünüyorsun,
hacı şakir toz sabunu mis gibi kokusu ile anımsıyorum....
iyi dinlenmeler....

Zamandan Sızan dedi ki...

tam bir annelik gelmiş sana balımm

SeyyAh dedi ki...

Maşallah az kalmış... Allah hayırlısı ve sağlıkla neticelendirir inşallah.. Bizler yaşadık, sizlerinde ağız tadı yaşamanızı diliyoruz...

http://gittiklerimden.blogspot.com/
http://soframdan.blogspot.com/

gezicini dedi ki...

sevgili dgul,
demek tekrar durulamak gerekli, bunu da yapmalıyım, yazdım notlarıma. cok tesekkurler!

sevgili eren derin,
saglıkla ilgili her konuyu dikkatla okumakta fayda var suphesiz. ben de yumusatıcı kullanmıyorum.
bilgi icin cok tesekkur ederim..

sevgili perili kosk,
evet sabun kokusu miss gibi degil mi? bence de cok guzel ...
tesekkur ederim...

sevgili kıymet,
insallah ilerki günleri de sag salim görürüz, kıymet teyzeye selam soyluyoruz :-)

sevgili seyyah,
ilginiz icin cok tesekkurler.. hersey saglıkla sonuclanır insallah! tesekkurler...

sevgiler
gorki

Filiz Morkoç dedi ki...

Şu sağdaki bebk takvimi hala 66 gün gösteriyo bozuk baliba gorkicim..

gezicini dedi ki...

Filizcim,
ben de sadece 37. hafta olarak hesap yapıyorum. insallah hepimiz icin hersey sag salim sonuclanır. Allah yardımcımız olsun!
sevgiler
gorki

mummy dedi ki...

Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah..
Sevgiler...

mesecina dedi ki...

Hacışakir granül sabun ile ilgili küçük bir tavsiyem olacak. Önce deterjan gözüne koydum erimedi, sonra sıcak suda eritip makinaya döktüm yinede ufak tefek kalıntı oldu, gerçekten iyi durulamak gerek. Ama annem temiz beyaz bir çoraba toz sabunu koy ve agzını düğüm yap, makinaya öyle at diye tavsiye edince bende evde bebek şekeri hazırlamak üzere aldığım keseye koyup makinaya attım, Çamaşır bittiğinde kesede zerre kalmamıştı. Kolaylıklar dilerim.
Sevgiler

Bir Derin Masalı dedi ki...

Gorki ciğim ne kadar az kalmış. Fotoğrafını gördüğüme çok sevindim. Ben de hacı şakir toz sabun kullanmıştım.Sevgiyle kalın.

Lezzet Aşkı

gezicini dedi ki...

sevgili mummy,
oncelikle ziyaretiniz icin tesekkur ederim, size de kolay gelsin, hayırlısı ile bebeginizi alın kucagınıza..
sevgiler
gorki

sevgili mesecina,
yeni anne adaylarını ile tanısmak ne güzel, ziyaretinize tesekkur ederim. tavsiyenizi dikkate alacagım, evet sabun kolayca erimiyor makinede. size de kolay gelsin insallah!

sevgili hande,
insallah hersey sag salim sonuclanır, iyi dileklerinizi eksik etmeyin olur mu?

cok sevgiler
gorki

Deniz dedi ki...

Gorkiciğim, saçların çok yakışmış daha da kısaltmışsın :) Ben de Hacı şakir kullanmıştım. Kimyasal maddeler açısından pek bilgim yok ama, sabun daha mantıklı. Bir de ilk zamanlar iki kez durulamak ya da az çamaşırı normal programda yıkamak yeterli olabilir. Ama tabi ileride yavaş yavaş normal deterjana geçmek gerekir ki, ona da alışsın. Zaten lekeler hiçbirşeyle çıkmayacak :)) En dogru zamanda kucağına sağlıkla almanı dilerim. sevgilerimle

Deniz dedi ki...

güncellenmiş yorum :) Koocaman kocaman sevgiler, kolay geçmesini dilerim. Sağlıkla kucaklayın minik kuzuyu :) Dünyanın en çok teyzesi olan bebeklerinden birisi geliyor savulun!!!

Unknown dedi ki...

Sağlıklı bir doğum dilerim

Filiz Morkoç dedi ki...

Bugün ayın 14'ü.. Yani senin kuzunun dünya ile tanışmış olması gerekiyor.. Hoşgelmiş, sefalar getirmiş... Dileriz çokkkk uzun, sağlıklı ve huzurlu bir hayatı olur.. Bilmem ne zaman yazacaksın, merak edeceğiz haberlerinizi...

dgül dedi ki...

Diliyorum ki, ben bu satırları yazarken sağlıkla kurtulmuş olasınız. Tıp Bayramı'nda uğurla gelsin inşallah bebiş. Kalplerimiz sizinle...

beyhan dedi ki...

inşallah herşey yolundadır gorki.
güzel haberlerini bekliyoruz.

B. dedi ki...

Sizi hiç tanımıyorum ama yazılarınızı okuyunca çok duygulandım. Şu gün itibariyle bebeğinizi kucağınıza almış olmalısınız :-)İnşallah mutlu, sağlıklı ve anlamlı bir yaşamı olur bebeğinizin.
Ben internette ilginç günceleri okumayı seviyorum ama anlamadığım bir şey var, günce yazarları birbirini sobeliyor ya da mimliyor ya, o nasıl oluyor? Mantığı ya da anlamı ne çok merak ediyorum, nedense size sormak içimden geldi. Şu aralar çok değerli olan zamanınızı almayayım fazla, ailenizin yeni hali hayırlı, uğurlu olsun. Szie ve bebeğinize sevgilerimle..

Pelin dedi ki...

Blogunuzu ilgi ile takip ediyorum. 4 günden beri mis kokulu bebeğinizle büyük bir aşk yaşıyorsunuzdur sanırım... Allah huzurunuzu ve mutluluğunuzu daim etsin inşallah... Sağlıklı, huzurlu, merhametli, cömert ve söz dinleyen hayırlı bir evlat olsun inşallah...

gezicini dedi ki...

sevgili deniz,
sevgili gezgin,
sevgili filiz,
sevgili dgul,
sevgili beyhan,
sevgili berna,
sevgili pelin,

ben sezaryen sonrası iki gün hastanede kaldım ve eve geldim. minik oglumuz ise hastanede kuvozde. enfeksiyon icin serum ve antibiyotik alıyor, kuvozde izleniyor. Biz sadece anne sutu destegi verebiliyoruz, her gun hastanede ziyarete gidiyoruz. Dua ediyoruz , biran once guclenip evimize gelsin diye. Hepinize ayrı ayrı cok tesekkur ediyorum, bize verdiginiz destek icin.
Tüm bebekler insallah saglıklı olsun, her zaman bize gülsünler..
sevgilerimle
gorki