Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

NST

Mart 04, 2008

36. hafta kontrolüne gittik. Kilom 75 (+ 13.5 kg) bebek ise 2.250. kg gibi. Yine düsük bir agırlık bu. Dogum halen 3 kg. civarında bekleniyor. 33-34 yas sonrasında ilk hamileligini yasayanlar icin normal sayılan rakamlar bunlar dedi doktor amcamız. Tansiyonum 10-6, bu iyi.
Amniyos sıvısı az, bu da günlük olarak 2-3 lt. su alımına devam etmek anlamına geliyor. Bol su, bol dinlenme tavsiye edildi bana yine. Ayaklarım ve ayak bileklerim şiş, bu da ayaklarımı yükseğe kaldırıp dinlenilecek demek. Benim gibi sabırsız biri icin devamlı yatmak zor, ama elimden geldigince dinlenmek zorundayım, baska bir alternatif yok.
Bugün ilk defa NST ye bağlandık. Bundan sonra her hafta NST ye baglanarak bebegin durumu kontrol edilecek. NST sonucları normal gözüküyor, cok şükür. NST bebegin kalp atıslarının seyrini ve bebek hareketlerini temel alarak yapılan bir test. Bilgi icin NST (Non-Stres Test).
Bu arada, epidural anestezi ile ilgili bilgi aldık, verdiğim kandan epidural anestezi için olumsuz bir durum olup olmadığına da bakılacak.
Uykusuzluk sorunum devam ediyor, her gece 2-3 saat sonra uyanıyorum, bazen tekrar uyuyabiliyorum, bazen de uyuyamıyorum. Bana uyku konusunda öneriler yazan herkese cok tesekkür ederim , inanın her türlü yöntemi kullanmaya calısıyorum!

Bu arada, karın, bacak ve saç bakımına da dikkat etmek gerekiyor. Karın derisi için doktor önerisi ile kakao ve badem yağı kullanıyorum, bacaklarımı ise devamlı masajla ve yukarı kaldırarak rahatlatmaya çalışıyorum. Hamileyken de bakımlı olun!

8 yorum:

Eren Derin dedi ki...

Gorkicim,
Bebegin kilosunu cok kafana takma. Ultrasonla ölcümler tam dogru olmuyor. 200, 300 gram farkediyor. Bizimki icin Dr. 3,5 kilo olacak degilmisti. 3,210 dogdu mesela. Bir arkadasa da 2,7 demisler, bebek 3 dogdu. Saglikli olsunlarda en önemlisi bu. Sonra zaten kilo aliyorlar. Benimki simdi 6,5 kiloyu gecti mesela..

Hamilelikte bakim cok önemli. Ben Weleda'nin (http://www.weleda.com.tr) hamileler icin olan yagini kullanmistim. Son zamanlarda günde iki kere yagliyordum karnimi. Cok sükür hic catlak olmadi. Karnin kuru kalmamasi lazim. Kuru olursa catliyor. Güzel bir yag, tavsiye ederim.

HAdi az kaldi artik ;)

Defne dedi ki...

Görkem'ciğim,
ben de heyecanlandım okuyunca, kimbilir miniğimiz ne tatlı olacak. Kilosu konusunu bence de kafana takmamalısın. Günlerin dilediğin gibi geçsin umarım.
Sevgiler.

dgül dedi ki...

Bir önceki yazınıza yorum yazdım, kaydedildi dedi, ama ulaşmadı nedense size.
Gece uyumadan önce hafifçe şekerli yoğurt önermiştim ben de. Bir de uykunuz görünür gibi olunca hemen şekerlemenizi. Ama herkesin dediği gibi, alışılacak tabii artık bölük pörçük uykulara.
Bebişin kilosu öngörülen haliyle de miadında doğduğunda normal sınırlarda olacak, endişelenmeyin bu yüzden. Zaten tombiş olmasının çocuğa extra bir katkısı yok, doğduktan sonra anne sütü vasıtasıyla gerektiği kadar alacak kilolarını zaten.
Bu son yek vücutluk dönemin de keyfini çıkarmaya bakın, az kaldı kavuşmanıza inşallah. Sevgilerimle...

Bir Derin Masalı dedi ki...

Çok az kalmış kıyamam yaaaa. Kilo önemli değil. Sağlıklı bir bebek olsun da gerisi hikaye. Bİzimkisi de 3.020 gr. doğdu. ama maşallah cin gibi cin :)

gezicini dedi ki...

Meltemcim,
insan endiseleniyor, elimde degil. aslında haklısın, saglıklı olsun da gerisi onemli degil. belki rakamlarda ufak farklılıklar olur, kimbilir?
verdigin adresi inceliyorum, sagol...

sevgili defne,
ben de heyecanlıyım, sorma.. darısı basına, hayırlı insallah...

sevgili dgul,
gece uyumadan once tüm önerileri dikkate alıyorum, süt ve yogurt dahil. bazen ise yarıyor, bazen olmuyor.. cok tesekkurler...

sevgili hande,
evet saglıklı olmasından baska hicbirsey onemli degil.. ben de oturdum evde bekliyorum...

sevgiler
gorki

Bebekli Günlük dedi ki...

Gorki'cigim icini rahat tut, bebiş strese girmesin. Bak ben erkencikten 2330 gram normal dogum yaptım. allaha şükür kızım sağlıklı, küvöze bile girmedi.
Hamilelikte bakımlı olmaya katılıyorum ;) Ben ilk günden itibaren hep yağlandım:) Gene de 1-2 çatlağım oldu ama önemli değil. Bebeğim var ya önemli olan bu...
Sevgiler
Hulya
http://bebekli.yemeksenligi.com

Yunkabu dedi ki...

Karinda catlaklar olmasi biraz da irsi galiba. Kimi cok dikkat eder, hic kuru birakmaz ama yine de catlar, kimi hicbirsey yapmaz ve catlamaz. Bir arkadasim yaglanmaya cok dikkat ettigi halde, bir gecede tum karninin hemde cok derin cizgilerle catladigini soylemisti. Ama tabii bakimi elden birakmamak lazim.
Ben de su anda 12 haftalik hamileyim. Su bulantilar bitsin baska birsey istemiyorum, dedikce esim guluyor. Benim sikayetlerim hic bitmez cunku:) Hamileligimin son haftalarinda reflu sikintim vardi. Insallah sen yasamazsin.
Bebegin kilosu doktorun dedigi ile dogduktan sonra degiskenlik gosterebiliyor. Hic uzme kendini bu konuda.
Senin yazdiklarini okuyunca ilk hamileligimde dusunduklerim aklima geliyor hep. Ozellikle son haftalardaki heyecan, merak, sabirsizlik... Hersey cok guzel Olacak Allahin izniyle Gorkemcigim. Insallah dogum da kolaycacik gececek ve oglunu kucagina verdikleri o ilk ani yasayacaksin. Bambaska bir duygu..
Of ne cok yazmisim:)

sevgiler
fulya

gezicini dedi ki...

sevgili yunkabu,
demek sen de anne adayısın, ne güzel!
benim fazla mide bulantılarım olmadı,
su aralar uykusuzluk ve ayak şişmeleri var sadece. bir de idrar yolları enfeksiyonu. önce basit bir ilaçla tedavi edilmeye calısıldı, şimdi ise antibiyotik alıyorum. tabii ki bol su içmeye devam!
inşallah sağ salim bir dönem geçirirsin, herşey kolay geçsin...
sevgiler
gorki