Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

uykusuz

Şubat 25, 2008

Uykusuzluk problemim var. Eskiden de arasıra olurdu ama bu kadar uzun sürmezdi. Son birkaç haftadan beri nerdeyse hemen her gece 2-3 saat uyku ile idare etmeye çalışıyorum, idare edemiyorum. Gündüz uyumak benim için imkansız gibi birşey. Erken yatıyorum, geç yatıyorum, süt içiyorum, papatya çayı içiyorum, nane- limon çayı içiyorum, hiçbirşey fayda etmiyor. Kalan 5 haftayı nasıl idare edeceğim bilmiyorum. Psikolojik bir sorun mu yoksa hamilelik dolayısı ile fizyolojik bri hazırlık mı hiç bilmiyorum. İlaç almak istemiyorum. Ben napsam bilmiyorum...
Su tüketimimi artırdım, hareketlerim azaldı. Karnım büyüdü, kilom artıyor. Bir sonraki doktor kontrolü haftaya. Hastane çantasını kendim ve bebek için hazırlamam lazım ama uykusuzluktan birşey yapamıyorum ki.. Uyku için önerisi olan var mı?

okuma önerisi . anne adaylarında depresyon.

14 yorum:

Eren Derin dedi ki...

Bu annelik icin fizyolojik bir hazirlik. Bebek dogduktan sonra sik sik kalkacaksin geceleri.. Bastan cok zor geliyor ama sonralari alisiyorsun ;)

Önerim aksam cok gec ve agir yemekler yeme, aksam yatmadan önce ilik dus alabilirsin. Bir de bir yerlerde okumustum: Eger uykusuzluk cekiyorsaniz, yatakta dönüp durmak yerine; kalkin, oda degistirin, kitap okuyun, tv seyredin. Bende ise yaramisti. Hamileyken, gecenin 4'ünde uyanip sabah 5,6'ya kadar abuk sabuk tv programlari sevrettigimi iyi bilirim :)) Ise yariyor, yani bende ise yaradi..

Bir Derin Masalı dedi ki...

Allah kolaylık ve sabır versin arkadaşım. Ben de böyle olmuştum. Eren Derin e katılıyorum. Sonraki günlere hazırlık bu uykusuzluk...Bİr de artık vücuda binen ağırlık, nefes problemleri beraberinde uykusuzluğu beraberinde getiriyor. Tabi bir de zaman yaklaştıkça endişe hali...AMa normal bunlar. geçecek çok az kaldı arkadaşım.Dualarım seninle...Öpüyorum...

Lezzet Aşkı

Yunkabu dedi ki...

Evet bence de bu bir hazirlik donemi. Ben de sabah 6 ya kadar oturdugumu bilirim tv, bilgisayar karsisinda. ben bir cozum bulamamistim ne yazik ki :(

gezicini dedi ki...

sevgili eren derin,
butun onerilerini yapıyorum ama hicbirsey fayda etmiyor ne yazık..
sabaha karsı 4 gibi uyanıyorum v etüm gün hayalet gibiyim :-)
sevgiler

sevgili hande ,
iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim, herhalde en cok endise ve korku etkiliyor. dularınızı eksik etmeyin olur mu?
sevgiler

sevgili yunkabu,
herseyi deniyorum ama fayda yok. uykusuzluk beni cok kotu yapıyor. hicbirsey yapamıyorum tum gün. insallah az kaldı, hadi gayret diyorum kendi kendime..
sevgiler
gorki

yaban dedi ki...

ben yataktan kalkmayıp gece lambası ışığında kitabımı okudum dün gece gorki, işe yaradı, uyudum. eğer kalkar bilgisayar başına filan geçersem daha da açılıyor uykum.

Deniz dedi ki...

Herkes yazmış zaten. Bebeğin doğmasıya birlikte uyku diye bir kavram kalmayacağı için, şimdiden alışmana yarayan son dönem güzelliği. Düşünsene horul horul uyuyorsun bütün hamilelikte, sonra bebek doguyor, ertesi gün uykusuz geceler... :) Uyumaya çalışacağına malesef uyumamaya alışman gerekiyor :)) Acı ama gerçek Gorkicim... Dün rüyamda seni gördüm, sabah arayacağım.

Filiz Morkoç dedi ki...

Bende de var aynı sorun, gittikçe de artıyor.. Ben şöyle bir çözüm buldum, uykusuzluktan gözlerim acıyana kadar gitmiyorum yatak odasına ve kanepede falan uzanıp uyumak işini de yapmıyorum artık.. Eski düzenimdeki saate ne kadar yakın yatarsam o kadar rahat uyuyorum..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ah Gorkiciğim,
Demek bebiş geliyor. Ne güzel bir haber. Hem de baya az kalmış. Şimdiden tebrik ediyorum. Gece yattıktan sonra top atılsa bile duymayıp sabaha kadar deliksiz uyuyan ben için uykusuzluk en kötü kısmı olmuştu. Ama hepsi geçiyor. Bebişin karnında son günleri, bu durumun keyfini çıkar bence.
Sevgiler,

Nazkız dedi ki...

Görkem'ciğim ben herkesin tersini söyleyeceğim, ilk 45 günden sonra benim kızım 6 ay boyunca günde 16 saat uyurdu, gece tabii ki kalkardı ama saatleri düzenli idi, işini bitiridği anda devam ederdi uykuya... Umarım uyku konusunda benim kızıma benzer....

Senin sorununa gelince ılık duş alıp eline bir kitap, başucuna bir papatya çayı iyi gelir gibi geliyor, zaten denedin belki ama benim de aklıma başka bir şey gelmiyor. Allah kolayllık versin ne diyeyim??

Bebekli Günlük dedi ki...

Merhaba Gorki'cigim, seni tesaduf eseri buldum. Iyı ki bulmusum, hamileymissin. Cok sevindim. Benim de bebegim oldu, cok tatli bir kiz...
Umarim en kisa surede uykusuzlugun duzelir, zira bebisler uyutmuyor bilesin. Bir de sana onerim bir an once cantayi hazirla, ben hazirladim ve 1 hafta sonra 34 hafta 3. gun doguruverdim:) Bu isler belli olmuyormus.

Istanbul'dan sevgiler,
Yemeksenligi Hulya
Bak bir de bu var: http://bebekli.yemeksenligi.com

huysuz dedi ki...

tv seyret, kitap oku :)) ben bir gecede orta kalınlıkta bir kitap falan bitirdiğim zamanları bilirim. kolay gele...

gezicini dedi ki...

sevgili yaban,
evet, kalan zamanı kitap ile degerlendirmek en iyi fikir. vaktimi iyi degerlendirmem lazım..

sevgili deniz,
insan zamanla herseye alısıyormus, benim gibi uykuya meraklı biri ogrensin bakalım uykusuzluk nasılmıs.
bebek saglıklı olsun da, gerisi önemli degil..

sevgili filiz,
ben de uyku saatime kadar bekliyorum, baska yerlerde de uyumamaya calısıyorum. galiba herkesin dedigi gibi boyle bir hazırlık zamanı bu. hayırlısı artık.
sana da iyi uykular !

sevgilerimle
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili burcin,
senin gibi bir anneye sahip olan cocuklar ne sanslılar, hem marifetli, hem de ilgili. iyi dileklerin için cok tesekkur ederim...

sevgili nazlı,
son günlerde ben de dus yapmaya basladım, kendimi daha iyi hissediyorum. papatya cayına devam.
sagolasın arkadasım..

sevgiler
gorki

gezicini dedi ki...

sevgili hulya,
hemen sitene ziyarete geldim ve cok begendim. Allah analı babalı buyutsun insallah.. yine beklerim...

sevgili huysuzvetatlı,
ben senin sayfana geliyorum, ozellikle bebek odası resimlerinden cok faydalandım, sagolasın.. bebegine de saglıklı, güzel günler dilerim..

sevgilerimle,
gorki