Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

okuma

Ocak 08, 2008

Yeni kitaplar aldık. Okumak, öğrenmek lazım. Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler, bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler ve çocuk isimleri kitabı. Aklıma takılan yüzlerce sorunun cevabı burada. Bu Amerikan yazarların yazdığı ama Türk doktorların editörlüğünü yaptığı bir kitap, tavsiye ederim. Bu serideki tüm kitaplar gözden geçirilmiş yeni baskı. Konular ay ay işlenmiş, 6. ve 7. ay şimdiki okuma konularım. Dişeti kanamaları, bebek hareketleri, gece ne tarafa yatmak daha iyidir gibi soruların cevapları gayet net olarak anlatılmış. Okumak iyi ama yine de doktora sormak her zaman daha iyi. Kendimi bazen çok araştırmacı hissediyorum, bu da iyi mi bilmem.

not. Elif Şafak severim, ama Siyah Süt anne adayları için iyi bir okuma değil, hatta rahatsız edici. Daha önceki tüm kitaplarını okumuş biri olarak bu kitabı çok basit bulduğumu da söylemeliyim.

internet kaynaklarının bence en iyisi bu doktorun sitesi. Hafta hafta tüm gerekli bilgiler var.

8 yorum:

Bir Derin Masalı dedi ki...

Bu kitap benim başucu kitabımdı. Şimdiyse aynı serinin çocuğunuz büyürken sizi neler bekler kitabını okuyorum...
Bahsettiğin site benim hamileliğim boyunca hergün baktığım siteydi. Yalnız doğum fotoğraflarına bakmanı hiç tavsiye etmem. Moral bozmaktan başka bi işe yaramaz...Öpüyorum canım...

Filiz Morkoç dedi ki...

Evet evet bende okuyorum serinin ilk kitabını, eşim beğenmedi ama ben beğendim. Bahsettiğin siteyede her hafta girip bakıyorum. Doğum resimleri konusunda ise Handan haklı, birara bakıyordum bende ama moralim bozuldu, artık bakmıyorum.

Siyah Sütü okumaya da başladım ama başlardayım daha.. Elif Şafak'ın her kitabını okuyamamaynlardanım ben. Mahrem'i okuyamadım nedense. Baba ve Piç ise güzeldi.

gezicini dedi ki...

sevgili hande,
kitap gerçekten faydalı. inşallah sırasıyla diğer kitapları da okur, faydalanırız. doğumla ilgili yerlere bakmıyorum ben de. bilgiler için teşekkürler.
sevgiler

sevgili filiz,
özellikle doktor Kağan Kocatepe sitesi çok kapsamlı. hem bir doktorun yazdığını bilmek iyi oluyor. yoksa çok fazla gereksiz bilgi var internette.
Siyah Süt bence maalesef başarısız. kitap insanın moralini bozuyor, canını SIKIYOR. daha edebi romanlar bekliyoruz.
sevgiler
gorki

Esra dedi ki...

Hamileler icin piyasadaki en iyi kitap diyebilirim. 3 kitap seklinde bir seridir. Basucu kitabin olacak...
:-)
iyi sanslar...

Deniz dedi ki...

Gorkiciğim benim liseden bir arkadaşım var. Eşi amerikalı. O İngilizcesini, arkadaşım Türkçesini aynı anda okuyorlardı :) Bende bir sonraki kitap var, "Büyütürken neler bekler"... Ben de doğum öncesi ve doğum sonrası "ABC-Annelik ve Bebek Bakımı" adlı kitabı yalayıp yutmuştum. Resimleri ve açık anlatımıyla, pek çok konuda görsel destek sağlayan bir kitap. Bunu da edinmeni öneririm. Özellikle doğum öncesi kısımdaki hareketleri, doktoruna da danışarak yapmanı öneririm. Benim yastığımın altında dururdu bu kitap desem abartır mıyım :)

gezicini dedi ki...

sevgili archisugar,
evet, görebildiğim kadarıyla en iyilerden birisi, biraz Türkçesi problemli ama olsun.
teşekkür ederim!
sevgiler

sevgili deniz,
söyledğin diğer kitabı bilmiyorum, bir bakayım kitapçıda. evet, bu aralarda egzersizlere ihtiyacım var, boyun ve bel ağrılarım var. hareket etmek ama dikkat etmek lazım.
sevgilerimle
gorki

Nazkız dedi ki...

Bahsettiğin kitap bu konuda artık klasikleşmiş bir başucu kitabı gerçekten. Deniz'inde söylediği gibi "Büyütürken Neler Bekler" de serinin devamı. Bence internetteki en iyi sitelerden bir tanesi "anneyizbiz",şahsen hala arada faydalanıyorum.

Siyat Sütü ben de aldım ama henüz başlamayamadım. Sevgiler.

gezicini dedi ki...

sevgili nazlı,
bahsettiğin siteye de baktım.ben bilgi olarak doktor olan birisini tercih ediyorum.
siyah süt bence bir hayal kırıklığı. bilmem, bundan sonrakiler nasıl olacak? takipteyim.
sevgiler