Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

hazırlık

Ocak 18, 2008

29. hafta. Haftalar çok hızlı ilerliyor, son trimester geldi artık. Hızlı hareket etmek lazım, eksiklerimizi tamamlamak lazım, ama ben panik durumdayım. Çocuk odasını hazırlıyoruz, Deniz sağolsun, oradan aldığım fikirle, bir odayı boşalttık, duvarlarını kağıtla kaplıyoruz. Üzerine de güzel bir bordür. Şimdi sıra odaya yatak, dolap, ve gardrop konusuna geldi. Alsak mı yaptırsak mı derken vakit geçiyor. Yatak ilk başta gerekli değil diyorlar, ama ben bir süre evde olacağımı düşünerek herşey baştan bitse ne güzel olur diyorum. O zaman anne kucağı ve bir oyun parkı ilk olarak gerekenler. Ayrıca bebek kıyafetleri konusunda önerileriniz var mı? İlk 3 ay için en gerekli olanlar neler? Neler almamız lazım bilmiyorum, düşündükçe heyecanlanıyorum.

Bu aralar gece uyku problem, sağa dön olmuyor, sola dön olmuyor. Yine sırt üstü en iyisi. Bel yastığı da aldık, gündüz belime iyi geliyor. Bir de bu demir eksikliği hapları var, her ay kan testlerim yapılıyor ama yine de doktora sormam lazım. Bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var, demir bana fazla geliyor olabilir mi? Ne zor sorular bunlar...

9 yorum:

mamagonekrazi dedi ki...

Dur dur, cok panik yapma daha erken! Canim ya! Bende 27. hfatdami neydi gitiim butun kiyafetleri yatak yorganlari yikadim odayi serdim falan, sonrada bekle bekle ki cocuklar gelsin :)

Ilk 3 ayki kiyafetler konusunda, benim aldigim tavsiyeler hep onesy denilen su tek parca tulumlar oldu. Malum su an birde biz kisi yasadigimiz icin bu tulumlar vusutlarinin heryerini guzelce kapatiyor ve ayrica cokta rahat gorunuyor bebekler icinde. Onun disnda tabiiki zibindi, alttan giydirecek turde iviz ziviri sen zaten almissindir.

Demir eksikligi konusuna pek birbilgim yok. ama ben sana Calcium ve protein alimin ne kadar onemli oldugunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. TUMS diye mide yanmasina birebir cigneme tabletleri var burada , ayni zamanda hamile bayanlar calcium kaynagi olarak kullaniyorlar bu tabletleri. Ben ikinci trimesterdan beri duzenli olarak her gun 3 - 4 tane atarim agzima. Protein olarakta, prenatal protein powder buldum intenetten, doktorlarima gosterdim icerigini, onayladilar, her gun 8 oz portakal suyu ve havuc suyu kariismin icine bir scoop atip iciyorum. Bebeklerimin kilo durumuna cok katkiis oldugunu dusunuyorum. simdiye dek ultrasonda aldigimiz kilo bilgileri hep averajin uzerinde cikti, ki biliyorsun bizimkiler ikiz.Insan hep daha az kilo alir diye dusunuyor. ama oyle olmak zorunda degil. Hayirlisiyla dgoduklarinda gorecegiz bakalim ultrason tahminleri dogrumu. Sanada tavsiye ederim.

Filiz Morkoç dedi ki...

Sen 29 dasın, ben de 27 ye girdim.. Son dönemece girdik yani, Allah yardımcımız olsun.

Mothercare yokmu Ankara da ? İlla marka olsun takıntısı değil bu yanlış anlama ama şu an indiirmde %50.. Fiyatlrı çok uygun, malları da çok kaliteli.. Mesela 7 li paket bodyler 22 ytl.. pazar fiyatına neredeyse.. Ben 0-3 ay için 7 adet uzun kollu body aldım, body dediğim alttan çıtçıtlı, iççamaşır niyetine tulumun altına giyecekler. 3-6 ay için de 7 adet kısa kollu body aldım malum o dönemi yaz aylarına gelecek yavrularımızın.. 3 adet de 0-3 ay için tulum aldım ayaklı.. Arkadaşlar da az kullanılmış 3-5 birşeyler verdiler. Bu arada aldığım herşeyi son 2-3 yılda doğum yapmış anneler sorarak alıyorum. Tecrübeleri çok yararlı oluyor. Mesela diyorlarki şu markanın göğüs pedini kullan, bu markanın burun aspiratörü daha iyi gibi... Bu arada mail adresine bir excel dosyası göndereceğim, internetten bulduğum ve kendime göre düzelttiğim eksikler-alınması erekenlerle ilgili.. inşallah işine yarar.

Oda olayına ben de özeniyorum, biz de odayı boşallatık, boyanıyor şu anda.. mobilyasını sipariş ettik.. Bilmem erken mi davrandık ama gittikçe ağırlaşıyorum, gün içindeki enerjim daha çabuk tükeniyor diye biraz acele ettim sanırım.

Gece uyku sorunu aynen bende de var. Her dönüşte uyanıyorum, hemen de dalamıyorum yeniden. Sırtüstü çok yatmayın diyorlar çzellikle geceleri, o pozisyonda bebeğe giden kan akışı yavaşlıyormuş, doktor tavsiyesi sol yanına yatmak şeklinde..

Benden bukadar... görüşürüz..filiz.

Bir Derin Masalı dedi ki...

Zaman ne çabuk geçiyor...O kadar oldu mu :)

1- Yatak konusun önemli. Biz yatak aldık fakat 9. ayda ayağa kalkıp yataktan aşağı sarkma çalışmaları yapınca korktuk ve oyun parkı aldık. Ve çok pişman olduk niye yatak aldık diye. Şimdi oyun parkında uyuyor ve oynuyor. Karyolası ise yürümeye başladığı gün inebileceği için sanırım 6-7 ay sonra tekrar kullanıma açılacak. Şu sıralar sürekli döne döne yattığı için sanırım yatakta yuvarlanmadan sabit şekilde yatma yaşı gelince karyolasına geçecek. BEnce oyun parkı yeterli. Hem onların alt değiştirme yerleri de var rahat edersin. Sipariş vermeye hiç lüzum yok şimdi ki ürünler hem kaliteli hem uygun fiyatlı. Çilek markasını tavsiye ederim. Sİpariş veririseniz kullanılan malzemenin çeşitli sağlık standartlarına uygunluğundan asla emin olamazsınız. Çünkü çocuk mobilyalarının birden fazla belgesi var.Karyola parmaklıklarını diş kaşıma aracı olarak kullandıklarından boyasının belirlenen standartlarda olması lazım...

2-Kıyafetler ; Bol bol ek paralı tulum al. Minicik bedeni rahat etsin. ALt üst taımlar çocuğu giydirip çıkarmada rahatsız etmekten öteye gitmiyor. Hem iç çamaşırını hem de dış kıyafetini tek parça tulum olarak seçersen sen de kolaylık yaşarsın. Bebek de fazla yıpranmaz. ALt üst şeklinde aldığın zaman kordonu düşene kadar yok belinin lastiği değmesin, yok sıktımı acaba, göbeği ne kan oturur mu acaba diye kendini yiyip bitirmek zorunda kalmazsın.

benim kan sayımlarım düştüğü için demir hapı aldım son 2 ay...Kan sayım değerinin 32 nin altında olmaması gerekli...
Sevgiler...Öpüyorum seni ve oğluşunu :)

Lezzetaşkı

Deniz dedi ki...

Vallahi ben de yukarıdaki yorumlara imzamı atıyorum :) giysi alırken 50-60 cm yazanlardan çok fazla almana gerek yok. Bunlar ilk ay giyeceği şeyler ve hayret içinde göreceksin ki, hemen küçülmüşler... çorap eldiven de gerekli, ben eldivenleri hiç sevmezdim ama, işe yarıyor, yüzünü çimesini engeliyor. Detayları konuşuruz :)

gezicini dedi ki...

sevgili alev,
ben panik durumdayım, herşey hazır olsa da ben sadece beklesem diyorum.
günlük olarak Elevit vitamin almaya devam ediyorum, kan değerlerim biraz düşük ama fena değil. şimdiden sana kolay gelsin!
sevgiler

sevgili filiz,
duvar kağıdı bitti, mobilyalara geldik. şu kıyafet konusunu da tek seferde halletmek istiyorum. gönderdiğin maili de aldım, çok teşekkürler!

sevgili hande,
benim hemoglobin değerlerim düşük. bu yüzden devamlı kontrol ediliyor.
kıyafet konusu bu yakınlarda halletmek istiyorum. verdiğin bilgiler için teşekkürler.

sevgili denizcim,
çorap ve eldiven konusunu da listeme yazdım. tecrübeli anneleri dinlemek lazım, değil mi? sağolasın.
sevgiler
gorki

yaban dedi ki...

merhaba gorki,

geç gördüğüm için üzgünüm. demir konusunda endişelenmekte haklısın, ekstra demir hem senin işine yaramıyor olablir, hem de sonra sana yük olabilir. biliyorsun vücut kendiliğinden atamıyor demiri. mutlaka doktoruna söylemişsindir talasemi taşıyıcısı olduğunu ama benim önerim eğer demir konusunda endişeleniyorsan ferritin'inine baktırmalısın. bakalım normal sınırlar içinde mi? çünkü sendeki kansızlık kan yapamamaktna değil, yani demir eksikliğinden kaynaklanmıyor. Aksine vücudun daha fazla kan yapabilmek için besinlerden daha çok demir emme eğiliminde. Ama bendeki gibi ağır bir durum kesinlikle sözkonusu değil, yine de bende kan yapımından sorumlu iki genin ikisi de hasarlı, sende bir tanesi. Ne demek istediğimi acaba yeterince açık anlatabildim mi? :( ferritin de her zaman kesin sonuç vermez, çünkü kandaki serbest demir çok oksidatif olduğundan organların çevresine, deri altına depolanıyor. Ama senin ferritin çok büyük bir ihtimal normal sınırlar arasında çıkacaktır. Eğer baktırırsen beni de sonuçtan haberdar et. Sadece kendini çok yormamanı tavsiye ediyorum ben kısıtlı bilgimle, sevgiler..

gezicini dedi ki...

sevgili yaban,
bilgiler için sağolasın. bazen panik oluyorum, herşey acaba normal mi diye.
doktor başından beri taşıyıcı olduğumu biliyor ve her ay tam kan sayımı yapılıyor. ama ferritin konusunda emin değilim. iki haftaya yeniden kan vereceğim ve özellikle söyleyeceğim ferritin sayımı da yapılsın diye. inşallah herşey normal çıkar..
tekrar teşekkürler..
sevgiler
gorki

yaban dedi ki...

sevgili gorki ferritin'e her yerde bakilmiyor bildigim kadariyla.. ben ank. uni. tip fak. de ve ibn-i sina'da bakildigini biliyorum ama bazen de onlarin elinde kit kalmamis olabiliyor, calisamiyorlar.. duzen'de de bir defa baktirmistim sanirim ben.. bir de sonuc istenildigi gibi cikmazsa baska bir yere tekrar yaptirmani oneririm. ferritin konusundaki israrim eger ferritin'in normal sinirlar icindeyse herhalde demir vermekten vazgececektir doktorun. ben en son hastaneye gittigimde ferritinim 761 idi. Normali ise 10-250 arasi. Seninki muhtemelen 250'ye yakin bir rakam cikacaktir. Sonucunu soyleyene kadar kendi kendimi yiyecegim. :) sabirsizlikla cevabini bekliyorum..
sevgiler..

gezicini dedi ki...

sevgili yaban,
ferritin testini özellikle istedim. 137 cıktı. normal sınırlar içinde. ferro sanol duodenal almaya devam ediyorum su anda.
ilgin icin tekrar teşekkür ederim!
sevgiler
gorki