Yiğit'in Günlüğü

Yiğit ve annesinin hayatından kısa kısa..

diş

Aralık 29, 2007

26. hafta. Bugün rutin doktor kontrolümüz vardı. Çok şükür herşey normal. Ultrasonda merakla hareketleri izledik. Bizim bebek ortalama 800 -1.200 gr. arasında bir ağırlığa ulaşmış. Benim kilom ise başlangıçtan bugüne 7.5 kg artmış. Bu ağırlıkla birlikte bazen sırt ve boyun ağrılarım var. Uzun zaman oturmak iyi değilmiş, arada kalkıp yürüyüş yapmak gerekiyor. Özel bir problem olmadığı sürece, hareket etmekte fayda var.

Ayrıca diş dolgum yapıldı. Anestezinin bir zararı yokmuş ama diş filmi çok gerekli olmadıkça tavsiye edilmiyor. Mutlaka yapılacaksa anne adayının mutlaka koruyucu önlük giymesi gerekli. Bu arada, diş etlerimde kanamalar var. Bu da genelde rastlanılan bir durum, diş eti hastalıkları ile hamilelik sırasında oluşan hormonal değişiklikler arasında direkt ilişki varmış. Eczaneye uğradım, uygun bir diş ipi aldım, dişlerimi daha düzgün temizlemeye dikkat etmem lazım. Ayrıca her akşam ılık su-tuz gargarası yapıyorum. Anne adayları, hamilelik öncesinde mutlaka diş hekimi muayenesinden geçmeli.

bilgi. hamilelikte ağız ve diş bakımı.

4 yorum:

Bir Derin Masalı dedi ki...

İşin kötü yanı hamilelikte kaybettiğimiz yani bebeğimize armağan ettiğimiz kalsiyumlarımızdan dolayı hamilelikten sonra artan oranda diş çürükleri, ve benzeri problemler artmaya başlıyor. Benim 29 yaşıma kadar hiç çürüğüm yokken Derin doğduktan sonra 5 diş çürüğüyle rekora imza atmış bulunuyorum. Hala ve hala da süt içmiyorum.EK kalsiyum almıyorum. ELe verir talkımı kendi yutar salkımı misali bol süt içmeni ve daha fazla yoğurt yemeni öneriyorum. Annemin kemik doktoru bilinenin aksine yoğurtta sütten çok daha fazla kalsiyum olduğunu söylemiş. Sevgiler...

Lezzet Aşkı.com

gezicini dedi ki...

sevgili hande,
evet haklısın, ben de artık çok dikkat etmeye özen gösteriyorum. günde 3 defa diş fırçalama, diş ipi, gargara uğraşıyorum. günlük olarak da yoğurt-süt almaya çalışıyorum. inşallah yeterince alabiliyorumdur!
tavsiyelerin için teşekkür ederim, yoğurt seviyorum ben.
sevgiler
gorki

Sanem dedi ki...

Bir hamile arkadasim hamileliginin ilk gununden itibaren karbonat gargarasi yapmis her aksam, hatta dis macunu yerine de kullanmis, hamilelik sonrasi da gayet iyiydi dislerinin durumu, hep aklimdadir bu karbonat isi.

seni de cani gonulden tebrik ederim gezicini, sevgiler :)

S.

gezicini dedi ki...

sevgili sanem,
ben de bazen tuz+ karbonat gargarası yapıyorum, hem dişetlerine hem de boğaz hastalıklarına iyi gelir diye biliyorum.
güzel dileklerin için teşekkürler!
sevgiler
gorki